Je hebt het hoogstwaarschijnlijk ook al gehoord: Apple komt met de IOS 14 privacy update. Maar wat betekent dat nu voor jouw bedrijf? En nog belangrijker: Wat doe je om toch zo goed mogelijk te adverteren via Facebook Ads?

 

Data verzamelen wordt moeilijker dankzij de iOS14 update.

 

De grote privacy-problematiek houdt aan… Sinds de intrede van de GDPR-wet hebben we al heel wat aanpassingen mogen doen op vlak van data verzamelen om mee te adverteren. Denk maar aan het cookiebeleid. Iedere website moet voorzien zijn van een cookiemelding. En nu komt deze privacy update ook in de weg te staan van het verzamelen van data. 

 

De Negatieve Gevolgen Van Die Privacy Update.

 

De IOS 14 privacy update geeft iPhone gebruikers de mogelijkheid om te kiezen of ze hun gegevens willen delen met de apps op hun toestel. Wanneer Apple gebruikers deze opt-in niet aanvaarden, werkt de Facebook pixel niet meer bij die app op dat Apple toestel met IOS 14. 

 

Als de Facebook Pixel geïntegreerd is op je website, houdt Facebook bij welke pagina’s de gebruikers bezoeken op je website.  Zo maak je gemakkelijk, aan de hand van deze data, advertentiegroepen aan in Facebook Ads. Facebook herkent dan gebruikers die eerder op je website zijn geweest. 

 

Je gebruikt de Facebook Pixel dus om conversies te meten, nieuwe doelgroepen aan te maken en te retargeten.

 

De impactvolle invloed van de iOS14 Privacy Update.

 

Als een iPhone gebruiker aangeeft dat hij geen gegevens wilt delen met de apps, wil dat zeggen dat je niet meer ziet of die persoon heeft doorgeklikt op je advertentie. 
Als steeds meer mensen zich hiervoor afmelden, is er veel kans dat je aantal gemeten conversies sterk verminderd. 

Daardoor worden sommige campagnes gepauzeerd of zelfs volledig stopgezet. Dit heeft ook invloed op het retargeten natuurlijk, want als je niet kan zien of die persoon geklikt heeft, weet je ook niet of hij/zij wel of geen interesse heeft.

 

Hoe de Facebook Conversion API de iOS14 privacy update omzeilt

 

Maar Facebook heeft al een omweg gevonden! 

Dat heeft alles te maken met de Facebook Conversions API. De Conversions API is een Facebook Business-hulpmiddel waarmee je de data van online en offline gebeurtenissen of klantacties vanaf je server kunt delen met de servers van Facebook. 

 

Configureer via ‘Gebeurtenis Beheer’ in Facebook Bedrijfsmanager maximaal 8 gewenste webconversie gebeurtenissen. Facebook selecteert eerst zelf 8 conversie gebeurtenissen op basis van je activiteiten in het verleden. Maar jij configureert zelf welke 8 gebeurtenissen jij wil bijhouden via Facebook For Developers.

 

Advertentiesets die optimaliseren voor een conversie gebeurtenis die niet langer beschikbaar is, worden gepauzeerd. De gebeurtenissen die je niet selecteerde als een van de 8 conversie gebeurtenissen, worden inactief gezet voor optimalisatie en rapportage. 

 

Analyseer welke ads het best presteren en zorg ervoor dat deze actief blijven om zoveel mogelijk leads te blijven genereren.

 

Je kan via de website van Facebook hulp krijgen bij het instellen van deze gebeurtenissen. Mocht je hier geen tijd in willen steken kan je steeds hulp zoeken extern.

 

Vraag raad aan experts.

 

Laat jouw Facebook Advertenties aan onze experts over en track conversies zodat je steeds weet hoeveel je marketing activiteiten opbrengen. Zo verkrijg jij de beste resultaten.