10.000 volgers op Instagram, het lijkt onmogelijk. Wij weten dat het niet moeilijk is. En nee we gaan niet adviseren om volgers te kopen op platformen zoals Fiverr. Dit is een gigantische NO-GO. Je wil altijd steeds echte volgers, real people, die jouw account volgen. Daaruit creëer je gesprekken, sales en data, maar hoe zorg je nu voor meer volgers op Instagram?

 

#1 Software

 

Het eerste geheim is goede software. Maar niet zomaar 1 of andere bot. Legit high-end software.
Influencers en grotere pagina’s gebruiken deze software, vaak zelf geschreven en tot in de puntjes geoptimaliseerd, om echte mensen te volgen/ontvolgen en interesses te liken op basis van hashtags in bepaalde locaties .

Mind blown right? Er bestaat dus software, waar wij ook mee werken (mijn profiel is daar het beste voorbeeld van @stig.vermeiren) dat zorgt voor organische volgers van 250 tot 4500 volgers per maand, het rankt je foto bovenaan het algoritme in het eerste uur, werkt locatie gericht, trackt logs,…

Deze software automatiseert alles wat gebruikers vroeger handmatig deden. Foto’s liken, comments geven, andere relevante accounts volgen etc…

Hoe beter de kwaliteit van je posts hoe beter deze software uiteraard voor je zal werken.

 

volgers instagram

 

#2 Kwalitatieve Content

 

Nummer twee is uiteraard kwalitatieve content. Post waardevolle informatie of inspiratie. Dit is het fundament van elk account maar het is in 2018 niet meer genoeg om écht groot te worden. Om deze content (inhoud) te creëren moet je zorgen voor kwalitatieve foto’s en video’s. Instagram is eerst en vooral een platform bekend om de esthetiek van foto’s. Foto’s in hoge kwaliteit met goede belichting en heldere compositie scoren al jaren goed op het platform. Maak daar gebruik van. Zorg ook voor een beschrijving waarbij je volgers inspireert of aanzet tot een positieve actie. Ga ter inspiratie gerust eens kijken naar de esthetiek van het account van Matthias Geerts.

 

#3 Engagement groepen

 

Verzamel een groep mensen met hetzelfde doel voor ogen. Daarna roep je elkaar op om op elkaars profiel een reactie te zetten wanneer je een nieuwe foto/video post. Zo zorg je ervoor dat elke post comments en likes krijgt van waardevolle profielen. Ik doe het ook, en ben lang niet de enige . Letterlijk alle influencers met een blauw vinkje doen het voor elkaar. Hoe meer comments en likes van relevante profielen hoe hoger je foto rankt en hoe meer mensen je bereikt.

 

#4 Collabs

 

Creëer samenwerkingen met andere creators op het platform. Zo stel je elkaars netwerk van volgers open voor elkaar. Het zal ongetwijfeld je creativiteit een boost geven want met twee kan je veel meer. Collaboraties met fotografen zijn ook interessant, zo heb je steeds geweldige foto’s. Always remember: Aandacht is het fundament van business. Hoe meer relevante mensen je kan bereiken des te groter de impact zal zijn op je business. Vandaar dat Instagram zo een belangrijk platform is. Mensen uit alle sectoren spenderen er uren hun tijd aan.

 

PS: Instagram is maar 1 van de kanalen die je kan inzetten om resultaten te bereiken. Wil jij meer klanten naar jouw zaak magnetiseren? Bekijk onze gratis – 14 pagina gevulde – eBook.